Psykoterapi

Hvordan arbejder en spirituel psykoterapeut?

Forskellen mellem en psykoterapeut og en spirituel psykoterapeut

Den væsentligste forskel mellem en psykoterapeut og en spirituel psykoterapeut er, jeg tager udgangspunkt i den del af os, som nogen kalder sjælen, højere selv, intuition.
Kært barn har mange navne.

Jeg går ud fra, at den ved alt og har været her mange gange før. Men i bund og grund er det ikke så vigtigt, om vi to tror på det samme, eller du er åben over for det spirituelle, som jeg plejer at sige; det hjælper uanset hvad.

Det jeg som regel forslår er, man laver et deva forløb, hvilket plejer at tage mellem fire og fem sessioner. Jeg mener der er bedst at mødes en gang om ugen, således du har tid til at mærke efter hvad der sker. Det er min opfattelse at de klienter(ikke patienter) jeg har haft, synes det er rart med en uge, så de kan se/mærke forskellen fra gang til gang.

Programmet for de fire dage er således:

  1. Inden vi mødes beder jeg om din fødselsdato, så jeg kan lave min egen vurdering af, hvilke ting du har fået med i din rygsæk. Det hjælper mig til at kunne se forskellen mellem miljø, arv og personlighed i dine mønstre. Så har jeg et spørgeskema, vi udfylder sammen første gang vi ses, hvor jeg spørger ind til ting, der yderligere hjælper mig til at fastslå de ovennævnte ting, samt identificerer dit problem og hvilke ønsker du har for forløbet.
  2. Jeg arbejder meget med at komme i kontakt med følelsen og arbejde med den, ikke at der ikke er snak. Men vi snakker ikke kun, men ved hjælp af forskellige værktøj/ metoder, arbejder vi med følelsen og skaber på den måde en større bevidsthed. De forskellige værktøjer hjælper dig med at se dit problem i forskellige perspektiver og hvordan følelsen er der. Således hjælper jeg dig med at se, mærke og heale netop dit problem.
  3. Jeg vil i løbet af de fire/fem dage også arbejde med din underbevidsthed, hvor jeg via meditation guider dig igennem et forløb, hvor jeg spørger ind til forskellige ting. Husk at alt vil foregå i dit tempo og vi selvfølgelig kun går så langt som du selv ønsker!!! Det er således dig der bestemmer og arbejder med dig selv, jeg er her bare til at guide dig.

Jeg ved det hjælper, har selv været igennem alle tingene og arbejdet med mig selv i de 3 år uddannelsen varer. Det er ikke altid nemt og kan være hårdt at arbejde så intenst med sine følelser, men det er virkelig vildt, hvor meget og hvor hurtigt man kan mærke en forskel.
Du kan til enhver tid stoppe forløbet, hvis du ikke mener der er det du søger!!! Jeg har oplevet en klient, der følte det havde hjulpet så meget, at vi stoppede efter 3 gange, en anden der følte det kom for tæt på og kun kom en gang. Andre har bedt om at komme flere gange, så det er jo forskelligt fra person til person. Det er igen dig, der skal mærke efter og sige fra/til. Der vil fra gang til gang være lidt hjemmeøvelser, men igen kan variere efter hvordan du har det!!!

Nu håber jeg det har gjort dig lidt klogere på hvad jeg laver, og forhåbentlig også nysgerrig. Hvis ikke er det også helt ok!!!